Vaste prijs

De ScheidingsPraktijk werkt met een vast basistarief, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het basistarief is altijd inclusief scheidingsconvenant, advocaatkosten en BTW. Daar komt een toeslag bovenop voor elk onderdeel dat daarnaast moet worden geregeld. Of dat nodig is, is afhankelijk van uw situatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om de volgende zaken: is er wel of geen ouderschapsplan nodig, zijn er huwelijkse voorwaarden, is er een eigen bedrijf? We delen u de tarieven mee tijdens het kennismakingsgesprek, waardoor u vooraf weet wat uw scheiding gaat kosten. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en gratis.

Het tarief wordt schriftelijk vastgelegd voordat de bemiddeling begint. Daarbij is er maar één loket, dus ook één rekening. Tijdens de gehele procedure werken we met het afgesproken tarief, ongeacht het aantal gesprekken dat nodig is. Het beantwoorden van telefoontjes en e-mails hoort ook gewoon bij onze dienstverlening. Dat maakt de financiële kant van uw scheiding zeer overzichtelijk, wat rust geeft.

De ScheidingsPraktijk kan u helpen bij uw echtscheiding als u het samen eens wordt. U heeft samen dezelfde consulent, die alles voor u regelt. Ons gemiddelde tarief voor scheiden kan daarom relatief laag blijven. Wie teveel ruzie maakt, heeft allebei een advocaat nodig. De kosten voor het inschakelen van twee advocaten zijn vele malen hoger. Bovendien duurt het echtscheidingsproces langer als er veel onenigheid is, waardoor de kosten nog hoger worden en de emotionele belasting ook zwaarder is.

Hoe u het ook bekijkt: het is in ieders belang - zeker ook in het belang van de kinderen! - dat u de scheiding in redelijk overleg regelt.

 

Online scheiden

Het is een misvatting dat u goedkoop online kunt scheiden. Bij online scheiden maakt u zelf afspraken, die u vervolgens aan een advocaat geeft. Deze advocaat dient uw afspraken voor u in bij de rechtbank. Hij of zij houdt echter geen rekening met allerlei persoonlijke bijzonderheden rond uw scheiding. Als u extra advies wilt, dan krijgt u een extra rekening tegen een hoog advocaattarief. Verder komen er vaak na de scheiding procedures omdat zaken toch niet goed geregeld zijn. Online scheiden lijkt dus snel en goedkoop, maar u neemt wel een groot risico.