Ervaringen

Hieronder staan reacties van cliënten. De namen zijn om reden van privacy gefingeerd.

 

Professioneel

Op zeer professionele wijze geholpen, goede begeleiding en terzake kundig.

Jeroen

 

Aanbevolen!

Alles was zeer snel en correct geregeld. Als erg prettig ervaren. Contact voelde persoonlijk en recht door zee, erg fijn. Korte lijntjes en concrete info. Super bedankt voor alles Wim, ik zou je zeker aanbevelen aan anderen!

Hartelijke groeten,

Marieke

 

Rustig en deskundig

Ik heb Wim als een zeer deskundige, maar bovenal warme en zeer rustige persoonlijkheid
ervaren. Zeer welkom in zo’n moeilijke periode waarin toch al zoveel op je afkomt!

Willemijn

 

Ook deskundige hulp bij onze hypotheken

In alle emoties die een scheiding met zich meebrengt is het heel erg fijn om iemand te hebben die de belangen van beiden voor ogen houdt en ook helpt met alle administratie rondom de scheiding en de beide hypotheken. Wim en Hemand hebben hier uitstekend bij geholpen. Vooral de combinatie tussen mediation en de kennis over hypotheken heeft het scheidingstraject aanzienlijk verkort en heeft ervoor gezorgd dat we beiden relatief snel een nieuwe start konden maken. De mediation is deskundig en tegelijkertijd gemoedelijk verlopen met voldoende aandacht voor onze persoonlijke situatie.

Nadia

 

Onpartijdig en betrokken

Wim is deskundig, betrokken maar zakelijk waar nodig, de rust zelve in een moeilijke periode. Zonder partij te kiezen, met aandacht voor beide kanten, tot een goede afwikkeling van de echtscheiding gekomen. Altijd goede terugkoppeling van wat besproken is. Ik hoop niet dat het vaak nodig is, maar mocht iemand in deze situatie terecht komen, kan ik Wim zeker aanbevelen.

Sophie

 

Overzicht in verwarrende situatie

In een toch al verdrietige en verwarrende situatie voor beide partijen wist Wim het overzicht te bewaren en deskundige hulp te bieden.

Hierdoor is er voor iedereen een passende oplossing gekomen. Bij een scheiding komt zoveel kijken, je weet niet waar te beginnen. Door de begeleiding van Wim hebben we ons staande kunnen houden in deze heftige periode.

Bedankt !

Patricia

 

De juiste keuzes gemaakt

Ik ben blij dat we de administratieve kant van de scheiding uit handen hebben kunnen geven. Online scheiden lijkt goedkoop, maar dan moet je ook echt alles zelf doen. Dit was mijn geld meer dan waard, want het ging verder dan dat. We werden ontzorgd. Daardoor hebben we geen stappen kunnen overslaan en hebben we de juiste keuzes gemaakt in respect naar elkaar toe, maar vooral, met het belang van de kinderen voorop.

Wim, je bent nuchter maar weet het ijs te breken met een vleugje humor. Je voelde ons goed aan en je hebt ons de keuzes laten maken die het best bij ons passen. Dit hadden we zelf niet beter kunnen doen. Bedankt!

Tom

 

Prettig en met verstand van zaken

Ik heb de mediation met Wim Folmer als zeer prettig ervaren. Wim is een prettig persoon die veel rust en integriteit uitstraalt en daarnaast ook veel verstand heeft van zaken.

Marloes

 

Snel en discreet

In ons geval heeft Wim ons snel en discreet door de administratieve procedures geloodst, die inherent zijn aan een scheiding, waarbij hij een gepaste afstand bewaarde, maar toch ook het persoonlijk- emotionele aspect niet vermeed, waar dat aan de orde was. Persoonlijk waardeer ik vooral het respect en de rust, waarmee hij ons, beide partijen, gelijkwaardig benaderde.

Henk

 

Persoonlijk advies

Heb het als zeer prettig ervaren. Heb er heel veel aan gehad. Was heel blij met persoonlijk advies.

Carolien (gescheiden via advocaat-mediator, kwam voor persoonlijk belang en advies naar de ScheidingsPraktijk)

 

Zeer goed geholpen

In een scheidingsperiode waarin alles heel moeilijk en verdrietig is, is het fijn als er iemand voor je is, die het proces begeleidt. Het overzicht houdt. Gefaseerd de onderdelen met je doorneemt en hierin stuurt. We hebben alles op een rustige manier kunnen regelen. Ik heb de hulp van Wim als zeer prettig ervaren. Ik zou het ook iedereen aanraden die in een scheidingssituatie terecht komt.

Jolanda

 

Respectvol

Prettig. Persoonlijk, respectvol met voldoende afstand waardoor emoties terzijde geschoven konden worden. Precies dat wat ik nodig had in deze fase; iemand die de touwtjes in handen neemt.

Fleur

 

Oog voor de kinderen

Na 21 jaar toch maar samen besloten dat het zo niet langer kon. Gelukkig hebben Wim en ook Janneke ons erg goed geholpen de scheiding netjes te regelen. Het ging bij ons erg snel omdat we ons  'voorbeeldig opstelden', volgens Wim. Zonder de hulp die we kregen, hadden we waarschijnlijk nu nog nagedacht over de eerste stap: het ouderschapsplan (de dieren hadden we voor Wims hulp al ondergebracht). Fijn dat Wim vooral let op de consequenties voor de kinderen. Bedankt!

Marc en Eline

 

Houvast, inzicht...

Van elkaar scheiden is niet leuk. En dat zal het nooit worden ook. Je hoofd en hart lopen over van de emoties die bij een scheiding komen kijken, maar tegelijkertijd zijn er heel veel praktische zaken die je aandacht vragen. De combinatie van die twee maakt het proces van echtscheiding extra zwaar. Het is dan fijn als er iemand is die de zorgen over het praktische deel kan verlichten. Iemand die weet wat er moet gebeuren en in welke volgorde. Die iemand is Wim! Wim heeft ons fantastisch geholpen om door dit moeilijke proces te geraken. Hij heeft ons houvast en inzicht geboden in dit lastige traject en dat was echt waar ik behoefte aan had.

Victor

… en opluchting

...De formele kant van onze scheiding hebben we lang uitgesteld omdat we overtuigd waren dat de financiële uitkomst voor ons beiden slecht zou zijn. Wim heeft ons rustig door het traject heen begeleid. We zijn allebei goed geholpen en kunnen verder. Dat is een grote opluchting. Ondanks de moeilijke onderwerpen kon Wim goed inspelen op onze sfeer, die soms luchtig en dan weer ernstig of emotioneel was. Ik heb dat als heel prettig ervaren...

en Annelies

 

Begeleiding op heldere en menselijke manier

Scheiden is op zich al een droevige en emotionele achtbaan. Dan is het fijn dat er iemand is die onafhankelijk advies geeft en de gevolgen van een goede regeling kan overzien. Wim Folmer heeft mij en mijn ex-partner geholpen met het op een rijtje zetten van alles wat er geregeld moet worden wanneer je besluit uit elkaar te gaan. Hij doet dit op een open en menselijke manier. Met genoeg inleving en gepaste afstand om de helderheid in deze turbulente periode te bewaren. Zo kunnen we allebei weer verder met het opbouwen van een nieuw leven, zonder nodeloze nasleep en extra verdriet. Het is goed dat we op deze manier de getrouwde periode hebben kunnen afsluiten.

Sandra

 

Rustig en eerlijk

In april 2014 besloot ik, na een huwelijk van 34 jaar, van mijn man te gaan scheiden. Ik wilde goed voorbereid zijn en ging op zoek naar informatie. Via het scheidingscafé in Goes, kwam ik o.a. in contact met Wim Folmer van de scheidingspraktijk Zeeland. Vanaf de eerste ontmoeting met Wim, voelde ik mij op mijn gemak. Tijdens de gesprekken, die ik en mijn toenmalige echtgenoot met Wim hebben gehad, ter voorbereiding van het opstellen van het echtscheidingsconvenant, werd er open en eerlijk over de verschillende aspecten gesproken, met respect voor de wensen van beide partijen. De rust en kalmte die Wim uitstraalt, heeft mede geresulteerd in een soepele afhandeling van onze echtscheiding. Ik ben Wim hier heel dankbaar voor. Ook toen ik een paar maanden later nog vragen had, kon ik zonder problemen bij hem terecht. Ik heb zijn visitekaartje doorgegeven aan een kennis van mij, wiens dochter ook gaat scheiden.

Met vriendelijke groeten,

Rianne