Nieuws

 

2 april 2015

EO-programma “Dilemma” zoekt gasten

Dilemma is een nieuw tv-programma van de EO, dat mensen verder wil helpen bij het maken van moeilijke persoonlijke keuzes. Het programma is in de zomermaanden te zien op NPO2.

Voor het programma is de EO op zoek naar mensen die een scheiding overwegen, maar de keuze om hun relatie te beëindigen nog niet hebben gemaakt. Mensen die bijvoorbeeld voor het dilemma staan: blijven we bij elkaar voor de kinderen of is het beter om uit elkaar te gaan? De redactie van Dilemma kan zich voorstellen dat er talloze andere dilemma’s zijn waar mensen die een scheiding overwegen tegenaan lopen.  

Herken je je in deze situatie of sta je voor een andere moeilijke keuze op dit gebied? Of ken je iemand in je omgeving die dit probleem heeft?  Stuur dan een e-mail naar: trudi.van.der.stelt@eo.nl.

Kijk hier naar de promo-oproep: https://www.youtube.com/watch?v=-M3bkSgOrvM&feature=youtu.be

 

2 april 2015

Nu ook op facebook!

Sinds een paar weken heeft de ScheidingsPraktijk Zeeland ook een facebookpagina: https://www.facebook.com/scheidingspraktijkzeeland. Hierop zetten we berichten over zaken die met scheiden te maken hebben. Soms zijn dat actuele dingen, soms wetenswaardigheden en soms ook gewoon dingen die we willen delen.

 

8 januari 2015

ScheidingsPraktijk Zeeland is verhuisd

De ScheidingsPraktijk Zeeland is verhuisd naar een andere kantoorruimte. U kunt de Zeeuwse scheidingsconsulent nu vinden in kantoorgebouw Stationszicht, Stationspark 29F (2e verdieping) in Goes. Wim Folmer is tevens eigenaar van de Verzekershop. Natuurlijk kunt u ook voor adviezen op het gebied van hypotheken en verzekeringen terecht op het Stationspark.

 

2 december 2014

Wim Folmer leidt nieuwe consulenten op

In november is opnieuw een cursus voor consulenten van de ScheidingsPraktijk gestart. Tijdens deze interne opleiding krijgen nieuwe echtscheidingsconsulenten een gedegen training op alle deelgebieden van scheiden. De Zeeuwse consulent Wim Folmer verzorgt voor de tweede opeenvolgende keer een belangrijk deel van deze training. 

Wim Folmer is sinds twee jaar consulent voor de ScheidingsPraktijk, maar is al vele jaren erkend adviseur in verzekeringen en hypotheken. Wim Folmer: ‘Ook op het gebied van pensioenen en financiële regelingen ben ik deskundig. Daarnaast heb ik veel plezier in lesgeven en bedenk ik graag nieuwe invalshoeken. Bij de snel groeiende landelijke organisatie de ScheidingsPraktijk zochten ze dan ook iemand zoals ik: iemand met theoretische kennis, gekoppeld aan praktijkervaring.’

De ScheidingsPraktijk maakt een snelle groei door. Dit jaar zijn er al 7 nieuwe consulenten bijgekomen in verschillende regio’s van het land. In januari start de opleiding voor alweer een volgende groep consulenten. Ook die cursus wordt voor een groot deel door Wim Folmer verzorgd.

De voorlopige teller staat op 11 consulenten. Het is de bedoeling dat er in elke regio van het land een scheidingsconsulent komt. Men denkt aan een totaal van zo’n 30 consulenten. Zo timmert de ScheidingsPraktijk hard aan de weg, zowel landelijk als regionaal, en zeker in Zeeland.

 

28 augustus 2104

De Scheidingspraktijk op RTL4

De ScheidingsPraktijk in de uitzending van het RTL 4 programma LifestyelXperiencePlus, op zaterdag 30 augustus van 13.25 - 13.55 uur. Ook Wim Folmer van de ScheidingsPraktijk regio Zeeland e/o speelt mee als figurant!

 

3 juli 2014

Interview Radio Zeeland

Op 3 juli werd Wim Folmer geinterviewd door Radio Zeeland. Het onderwerp was een onderzoek dat door de universiteit van Twente wordt gedaan. Klik op de onderstaande link om het geluidsfragment te beluisteren.


Hier is het interview te beluisteren.

 

1 februari 2014

Scheidingscafé Terneuzen, Goes en Vlissingen geslaagd


Op 14,15 en 16 januari vonden in Terneuzen, Goes en Vlissingen weer scheidingscafés plaats. Deze informatiemarkten voor mensen die gaan scheiden, voorzien duidelijk in een behoefte. De deelnemende specialisten zijn allen dan ook zeer enthousiast over de opzet van de avonden. “We hebben bezoekers daadwerkelijk de helpende hand kunnen bieden,” aldus hypotheekadviseur Casey Xavier van Het Financiële Huis in Terneuzen.

Helaas komen echtscheidingen steeds vaker voor in de dagelijkse praktijk van de deelnemende bedrijven. Zo ontstond het idee voor een scheidingscafé: een laagdrempelig initiatief met veel informatie voor mensen die uit elkaar gaan. Dankzij de samenwerking tussen de verschillende bedrijven waren specialisten uit diverse vakgebieden aanwezig. “Ook de bedrijven onderling hebben steun aan elkaar,” zegt Rinus Wouters, advocaat in Vlissingen.

Bezoekers konden aangeven met welke specialisten zij graag rond de tafel wilden gaan zitten, waarna de geheel vrijblijvende gesprekken plaatsvonden. Mensen konden zo tijdens één avond vragen stellen over veel verschillende onderwerpen, zoals de problematiek van een eigen woning, het (nabestaanden)pensioen, huisvesting, de zorg voor de kinderen en allerlei andere zaken die geregeld moeten worden in geval van een echtscheiding. “Er heerst veel onzekerheid over de te nemen stappen bij een scheiding,” signaleert Elles Pasop, notaris in Heinkenszand.

Het enthousiasme van de initiatiefnemers is na deze avond alleen maar toegenomen. Er bleek bij de bezoekers inderdaad veel vraag te zijn naar informatie op allerlei gebied. Zij maakten dan ook dankbaar gebruik van de concrete informatie en de hulp van de deelnemende bedrijven.

De scheidingscafés in Zeeland krijgen in het najaar een vervolg. Naar verwachting zijn de initiatiefnemers voor deze informatiemarkt weer dezelfde bedrijven. Ook dat geeft aan dat er vertrouwen bestaat in de onderlinge samenwerking.