Problemen in de relatie

Problemen in de relatie: scheiden of niet?

Problemen in de relatie heeft vrijwel iedereen weleens. Vaak kunt u die oplossen. Als u er samen niet meer uitkomt, kunt u met behulp van relatietherapie proberen om uw relatie te redden. Omdat een scheiding erg ingrijpend is, zullen stellen doorgaans alles op alles zetten om samen te blijven. Dat is zeker zo als u samen kinderen heeft. Maar wat moet u doen als het echt niet meer lukt?

 

Emoties

Wie onoplosbare problemen in de relatie heeft, gaat vaak nadenken over scheiden. U krijgt dan te maken met veel emoties. Scheiden is zeer ingrijpend, ook als u zelf een einde wilt maken aan de relatie. Verdriet, boosheid, onzekerheid komen boven. En wat doet een scheiding met de kinderen? U voelt zich machteloos.

 

Kinderen

Zoals iedere ouder wilt u uw kinderen de ellende van een scheiding besparen. Kinderen zijn kwetsbaar en willen niets liever dan twee ouders die van elkaar houden en bij elkaar zijn. Juist ook voor de kinderen is een scheiding heel verdrietig. Zij kunnen er niets aan doen. Als de scheiding echt niet meer kan worden voorkomen, is het van groot belang om zo goed mogelijk voor de kinderen te zorgen door alles goed te regelen. In goed overleg ook, als het enigszins kan. U houdt nu eenmaal samen de verantwoordelijkheid voor uw kinderen. De ScheidingsPraktijk ziet hoe belangrijk de kinderen zijn en we besteden dan ook veel aandacht aan dit onderwerp. Zo kan de consulent samen met u een ouderschapsplan opstellen, waarin de afspraken duidelijk worden vastgelegd. Wim Folmer van de ScheidingsPraktijk Zeeland werkt daarnaast samen met kindercoach Nienke van den Bijgaart, die gespecialiseerd is in het helpen en begeleiden van kinderen met gescheiden ouders.

 

Praktisch

Soms is een scheiding onafwendbaar door alle problemen in de relatie. Dan zijn er - naast alle emoties - ook veel praktische zaken waar u iets mee moet. En waar moet u beginnen? Gelukkig kunt u hulp krijgen bij al deze dingen. De procedure van de ScheidingsPraktijk is overzichtelijk ingedeeld in stappen. De consulent is precies op de hoogte van de juiste stappen en kan alles voor u regelen. Tijdens het hele scheidingsproces heeft u steeds contact met dezelfde consulent, wat rust en duidelijkheid geeft.