Scheiden, wat nu?

Scheiden, wat moet ik nu?

Scheiden, wat moet ik nu? Een vraag die iedereen direct aan de scheidingsconsulent stelt. Dit hoofdstuk richt zich daarom op emotionele aspecten rond een scheiding en de praktische zaken die erbij komen kijken.

In iedere relatie zijn weleens problemen. Vaak kunt u die gelukkig oplossen en kunt u samen verder. Helaas lukt dat niet altijd. Wie een scheiding overweegt, krijgt met veel dingen te maken. Emotioneel is een scheiding zwaar, maar ook komen er veel praktische zaken op u af. Hoe moet het met uw kinderen, uw huis, uw inkomen? De ScheidingsPraktijk kan u helpen!

 

Visie

Hieronder leest u eerst iets meer over de visie van de ScheidingsPraktijk. Die visie heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld, op basis van kennis en ervaring. Zo kan de scheidingsconsulent u zo goed mogelijk helpen met de vraag: Scheiden, wat moet ik nu?

De aanpak van de ScheidingsPraktijk is erop gericht om de emotionele schade binnen de perken te houden door alle praktische zaken zo goed mogelijk te regelen. Voorwaarde daarvoor is dat u het eens wordt. Onderzoek wijst uit dat dat voor alle betrokkenen beter is, zeker ook voor de kinderen. Wij helpen u er graag bij door het zoeken van goede oplossingen. Daarnaast streven we naar een vlotte afhandeling van uw scheiding, zodat zaken niet blijven voortslepen. In het algemeen stapelen de problemen zich namelijk op naarmate de tijd vordert. Een scheiding is altijd pijnlijk, maar wie veel ruzie maakt, heeft het emotioneel nóg zwaarder. Bovendien kan de ScheidingsPraktijk dan niet meer helpen en wordt het noodzakelijk dat beide partijen een advocaat in de arm nemen. Naast de extra emotionele belasting maakt dat het financieel ook nog eens veel zwaarder.

 

Informatie in dit hoofdstuk

In dit hoofdstuk leest u veel informatie die van belang is als u een echtscheiding overweegt. Om te beginnen worden onder het kopje Problemen in de relatie vooral emotionele kanten van een echtscheiding beschreven. Bij Procedure bij scheiden vindt u vervolgens praktische informatie over de werkwijze van de Scheidingspraktijk en bij Deskundigen bij scheiding staat een lijst van allerlei deskundigen die bij een scheiding betrokken kunnen zijn.